Lajiesittely

Jäsensivut ovat ainoastaan seuran jäsenille tarkoitettu alue, jonne jäsenet voivat kirjautua omalla käyttäjätunnuksellaan. Jäsensivuilla voidaan esimerkiksi jakaa tiedostoja tiedosto-osion avulla, käydä keskustelua keskustelupalstan kautta sekä kerätä seuran jäsenten mielipiteitä käyttämällä pikakyselyä.

Suunnistus on kansalaistaito, josta on hyötyä joka päivä. Voit harrastaa sitä omaksi iloksi; kuntoiluna, luonnonrauhasta nauttien tai voit osallistua myös kilpailuihin.

Suunnistus tarjoaa jokaisen taidon ja kunnon mukaisia harjoitus- ja kilpailuratoja. Aloittelijat suunnistavat rastireitti (RR) rataa ja tukireittirataa (TR) ja vanhemmat normaalia suunnistusrataa.

Rastireitti (kilpailussa alle 10v.): metsään on viitoitettu reitti, joka on merkitty myös karttaan. Rastit merkitty karttaan ja ne sijaitsevat viitoituksen varrella. Suunnistaja itse päättää seuraako viitoitusta vai tekeekö lyhyemmän, oman reitinvalinnan vaikka polkua pitkin.

Tukireitti (kilpailuissa 11-12v.): metsään on viitoitettu reitti, joka merkitty myös karttaan. Rastit piirretty karttaan ja ne sijaitsevat vähän matkan päässä viitoituksesta. Suunnistaja voi edetä viitoitusta pitkin tai tehdä omiakin reitinvalintoja.

Normaali suunnistusrata (kilpailuissa 13v. -): karttaan merkitty rastit, suunnistaja kulkee numerojärjestyksessä rastilta rastille kartan ja kompassin avulla.

MITÄ ALOITTELIJA TARVITSEE?

Ulkoiluvaatteet sään mukaan, kumisaappaat tai lenkkarit, aina juomaa juomapulloon, vanhemmat myös kompassin, sateella karttasuojan.

Aktiivi harrastaja hankkii lisäksi emit-kortin (ajanottoa ja rastiväliaikoja varten), suunnistuskengät (eivät ime vettä) ja suunnistuspuvun (tekokuitua, joka ei ime vettä).

Suunnistus ei siis vaadi suuria, kalliita hankintoja vaan suunnistusvarusteet kestävät useita vuosia, joskus jopa vuosikymmeniä.

Kalajoen Junkkarit ry

c/o Vivia Talouspalvelut Oy
Savisilta 1

84100 Ylivieska
Y-tunnus 0185922-0

Yhdistysrekisterinumero 120.904