Kartoittajien kommentteja.

Hiekkasärkät tarjoaa neitseellisen ja uniikin ympäristön sprinttisuunnistuksille. Maasto on kesäinen sekoitus pienimuotoisia rantadyynejä, yllätyksellistä vesipuistoa, urbaania kesäkaupunkia, vauhdikasta leirintäaluetta ja metsädyynien pilkkomaa mökkimaastoa. Tämä sekoitus tarjoaa hyvät puitteet sprinttisuunnistukseen kuuluville reitinvalinnoille ja sujuvuutta vaativille teknisille rastiväleille. Reitinvalinnoissa kannattaa huomioida laajempien hiekka-alueiden hidas kulkukelpoisuus varsinkin ylämäkeen mentynä. Korkeuskäyrien alta hiekkakuvaus on pääsäätöisesti jätetty kuvaamatta, jotta käyrät erottuisivat paremmin kartasta. Keltainen ilman hiekkasymbolia on nopeampaa nummityyppistä pohjaa.


Kartoitus on tehty viime syksynä, joten kartantekijöiden näkökulmasta toivon että Kalajoen hiekat ja dyynit eivät ole hirveästi siirtyneet vuoden aikana. Se on tiedossa, että varsinkin rantaviiva ja meressä olevat dyynit elävät ihan omaa elämäänsä päivittäin. Siksi rantaviiva ja meressä olevat kohteet ovat tarkoituksella yleistetty, jotta kartta kestää paremmin aikaa.

Suunnistajana voi olla kiitollinen päästessään irti näin erikoiseen luonnonoikkuun suunnistamaan. Toivotan nautinnollista suunnistuspäivää kaikille!

Timo Joensuu

Kalajoen Junkkarit ry

c/o Vivia Talouspalvelut Oy
Savisilta 1

84100 Ylivieska
Y-tunnus 0185922-0

Yhdistysrekisterinumero 120.904