KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAVIESTI SIIRTYY KYLMÄN SÄÄN VUOKSI 17.3.2024 KLO 11.00

KILPAILUKUTSU

Meillä on ilo kutsua kuntanne koko kansan hiihtotapahtumaan KESKI-POHJANMAAN 72. MAAKUNTAVIESTIIN

Viesti hiihdetään sunnuntaina 17.3.2024 Kalajoella. Kilpailu järjestetään Kalajoen Hiihtomajan alueella. Hiihtomajan osoite on Hiihtomajantie 90, 85100 Kalajoki. Viesti avataan kello 10.45 ja lähtölaukaus ammutaan kello 11.00. Maakuntaviestin järjestelyistä vastaavat Kalajoen kaupunki ja Kalajoen Junkkarit ry.

Tervetuloa Kalajoelle!

Kilpailumääräyksiä

Kilpailu hiihdetään vuoden 2000 kuntajaolla.

A. Sarjajako
1. A-sarjassa hiihtävät seuraavien kuntien 1-joukkueet: Uusikaarlepyy, Kokkola, Kalajoki, Kruunupyy, Veteli, Pyhäjärvi, Haapajärvi, Ylivieska, Pedersöre, Himanka, Reisjärvi, Sievi, Alavieska
2 B-sarjassa hiihtävät kaikki muut kilpailuun ilmoitetut joukkueet.

B. Hiihtotapa ja hiihdettävät matkat:
1. osuus M 10 km (5 km + 5 km) P (punainen)
2. osuus N 3 km (3 km) P (vihreä)
3. osuus M-16 3 km (3 km) P (keltainen)
4. osuus M 6 km (3 km + 3 km) P (sininen)
5. osuus M 6 km (3 km + 3 km ) V (musta)
6. osuus N 6 km (3 km + 3 km) V (lila)
7. osuus N-16 3 km (3 km) V (harmaa)
8. osuus M 13 km ( 5 km + 5 km + 3 km ) V (oranssi)

Neljä (4) osuutta hiihdetään perinteisellä ja neljä (4) osuutta vapaalla hiihtotavalla. Latureitille on järjestetty hiihtotapavalvonta hiihtoliiton sääntöjen mukaisesti. Viestissä noudatetaan maakuntaviestisääntöjen ohella kansallisia ja kansainvälisiä maastohiihtosääntöjä. Lähtöjärjestys määritellään edellisen vuoden tulosten perusteella. Lähtö tapahtuu auramuodossa.

C. Maakuntaviestin edustusoikeus
Edustusoikeus
Pääsääntö: Edustusoikeus on kilpailijalla, jonka asuinpaikka on edellisen vuoden alussa ollut edustamansa joukkueen kotipaikka. Kotipaikka määrittelyn perustana on vuoden 2000 kuntajako. Kilpailijan kotipaikka määräytyy asumisosoitteen perusteella. Useamman osoitteen tapauksissa ratkaisun tekee maakuntaviestityöryhmä.

Lisäsääntö 1: Keski-Pohjanmaan liiton maakuntaviestityöryhmällä on oikeus sille 1.–30.11. välisenä aikana osoitetusta kirjallisesta anomuksesta myöntää poikkeus, jos osoitetaan viestiin ehdotetun kilpailijan todistettavasti muuttaneen asumaan joukkueen kotipaikalle ennen 1.9. Anomus osoitetaan Keski-Pohjanmaan liiton kirjaamoon 1.–30.11. välisenä aikana. Tämän jälkeen saapuneita anomuksia ei käsitellä.

Jos kilpailijalle on aikaisemmin myönnetty edustusoikeus, kunta lähettää kilpailijan edustusoikeushakemuksen vain silloin, jos kilpailijan kotipaikkaan/asumisosoitteeseen tulee muutos.

Lisäsääntö 2: Edustusoikeus niin halutessaan on myös kilpailijalla, joka opiskelun tai muun syyn vuoksi asuu maakuntaviestialueen ulkopuolella olevalla paikkakunnalla. Tällöin oikeus edustaa entisen kotipaikkansa joukkuetta perustuu ns. kasvattajanäkökohtaan. Tällaisissa tapauksissa edustusoikeutta on anottava vuosittain 1.11–30.11 välisenä aikana. Anomus lähetetään Keski-Pohjanmaan liiton kirjaamoon.

Myöhästyneitä anomuksia ei käsitellä.

Lisäsääntö 3: Maakuntaviestialueen sisällä asuinpaikan muutosta johtuvat edustusoikeudet ratkaistaan pääsäännön sekä lisäsääntö 1 perusteella.

D. Kilpailtavana olevat kiertopalkinnot

Maakuntaviestissä kilpaillaan seuraavista palkinnoista:
- Keskipohjanmaa-lehden lahjottama "KESKIPOHJANMAAN KILPI", jonka A-sarjan voittaja saa vuodeksi haltuunsa. Kun kilpi on kiertänyt 10 vuotta sen saa omakseen se viestiin osallistuvien joukkueiden kotipaikka, jonka joukkueet (1-2 joukkueet) ovat siihen mennessä hankkineet kilpeen eniten kiinnityspisteitä.
- Keskipohjanmaan liiton B-sarjaan lahjoittama "KESKIPOHJANMAAN KILPI", jonka sarjan voittaja saa vuodeksi haltuunsa. Kilven saa lopullisesti omakseen viestiin osallistuvan joukkueen kotipaikka, jonka joukkueet ensimmäisenä saavuttavat viisi kiinnitystä. Kiertopalkintopisteisiin vaikuttavat ainoastaan Asarjan sekä B-sarjan 1- ja 2-joukkueiden sijoitukset.
- Osuuskauppa KPO:n lahjoittama "KPO:N POKAALI ", jonka saa vuodeksi haltuunsa viestiin osallistuvan 1- joukkueen kotipaikka, joka eniten nostaa sijoitustaan edellisen vuoden sijoitukseen verrattuna. Pokaalin saa omakseen sen 1-joukkueen kotipaikka, jonka joukkue saavuttaa ensin 2 kiinnitystä.

Kutsun liitteenä on vuoden 2023 lopputulokset.

E. Kilpailuun ilmoittautuminen

1. Alustava ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään perjantaina 12.1.2024 klo 12.00 mennessä osoitteeseen https://akkuna.fi/lomake/kalajoki-alustava-ilmoittautuminen. Lomake on avoimena 18.12.2023 - 12.1. 2024 välisenä aikana. Tällöin ilmoitetaan joukkueiden lukumäärä sarjoittain. Osallistuvat joukkueet julkaistaan 15.1. 2024 osoitteessa: https://www.kalajoenjunkkarit.fi/

2. Varsinainen joukkueiden ilmoittautuminen on tehtävä viimeistään maanantaina 11.3.2024 klo 12.00 osoitteeseen https://akkuna.fi/lomake/kalajoki-joukkueiden-ilmoittautuminen. Lomake on avoimena 1.3. - 11.3. 2024 välisenä aikana. Joukkueiden ja hiihtäjien nimet ovat nähtävinä osoitteessa: https://www.kalajoenjunkkarit.fi/

3. Pakottavissa tapauksissa kuten sairauden tai muun siihen verrattavissa olevan syyn vuoksi on joukkueiden johtajilla mahdollisuus ilmoittaa muutoksista vielä kilpailupäivän aamuna 17.3.2024 kisakansliaan klo 9.30 mennessä, kutsun mukana tulevalla erillisellä lomakkeella. Tehdyn ilmoituksen varmentaa joukkueenjohtaja tai huoltaja nimikirjoituksellaan. Muutokset hyväksyy tuomarineuvosto.

4. Joukkueenjohtajien kokous pidetään klo 9.45 Hiihtomajan kahviossa. Jokaisella kilpailuun osallistuvalla joukkueella tulee olla nimetty joukkueenjohtaja.

5. Hiihtotapavalvojat nimeää maakuntaviestin kilpailutoimikunta.

6. Tuomarineuvoston muodostavat maakuntaviestityöryhmä, kilpailunjohtaja Markus Vuollet, kilpailun TD Maria Sorvisto, apulais-TD Juha Torvikoski sekä hiihtäjien edustaja. Tuomarineuvoston puheenjohtajana toimii Heikki Haapala ja sihteerinä Susanne Kopsala

F. Yleistä
* Latukartat ovat kutsun liitteenä.
* Kilpailuohjeet, aluekartta ja pysäköintiohjeet ovat luettavissa maakuntaviestin internet sivuilta www.kalajoenjunkkarit.fi sekä kilpailupäivänä ilmoitustaululta. Tarkista ajantasaiset ohjeet www-sivuilta!
* Viestissä käytetään sähköistä tulospalvelua. Joukkueiden maalintulot videoidaan.
* Maakuntaviestiin osallistuville joukkueille lähetetään automaattisesti:
- kilpailijalippuja 8 kpl/joukkue
- huoltajalippuja 2 kpl/joukkue
- pysäköintilippuja 2 kpl/joukkue
* Pääsylippujen lisätilaukset tehdään alustavan ilmoittautumisen yhteydessä osoitteeseen https://akkuna.fi/lomake/kalajoki-lipputilaus Tilaus tulee tehdä perjantaihin 12.1.2024 klo 12.00 mennessä. Tämän lomakkeen kautta tilataan ylimääräiset pääsyliput, mitä kunta/kaupunki tarvitsee.
Kilpailijoille ja huoltajille lähetetään automaattisesti pääsyliput ja huoltajaliput alustavan joukkueiden ilmoittautumisen yhteydessä, ilmoittajan sähköpostiin.
* Ruokailu tapahtuu klo 10.00–16.00 välisenä aikana Hiihtomajalla. Lisäksi kilpailukeskuksen alueella on mahdollisuus ostaa kioskeista mm. makkaraa, sämpylöitä ja kahvia. Alueella on kattavat ravintolapalvelut.
* Kilpailijoiden ja huoltajien ruoka-, kahvi- ja makkaraliput tilataan samassa yhteydessä, kun tehdään alustava ilmoittautuminen osoitteeseen https://akkuna.fi/lomake/kalajoki-lipputilaus . Tällä lomakkeella tilataan kaikille kilpailijoille, huoltajille ja muille tarvittaville henkilöille ruokailuun liittyvät liput. Tilaus tulee tehdä perjantaihin 12.1.2024 klo 12.00 mennessä. Ylimääräiset pääsyliput, ruokaliput, kahviliput ja makkaraliput laskutetaan kisojen jälkeen. Käyttämättömiä lippuja ei voi palauttaa.
*Kilpailunumerot haetaan joukkueittain kisakansliasta joukkueenjohtajan tai huoltajan toimesta. Joukkueenjohtaja / huoltaja vastaa numeroiden palauttamisesta kilpailun jälkeen.
* Voitelutilat sijaitsevat voitelukatoksessa verryttelyalueen yhteydessä. Samalla alueella on tilaa joukkueiden omille voitelurekoille. Paikkavaraukset ilmoittautumisen yhteydessä perjantaihin 12.1. 2024 klo 12 mennessä osoitteessa https://akkuna.fi/lomake/kalajoki-lipputilaus . Veloitus 150€ voitelupaikka tai autopaikka.
* Kilpailijoiden pukutiloina toimivat linja-autot. Hiihtomajan peseytymistilat ovat kilpailijoiden käytössä. Linja-autojen pysäköinti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Ajo-ohjeet ja Pysäköintialueet löytyvät nettisivuilta https://www.kalajoenjunkkarit.fi/
* Palkintojen jako järjestetään Hiihtomajan piha-alueella klo 15.00 alkaen. Aikataulu tarkennetaan viestin www –sivuille sekä kilpailupaikalla kuulutuksin.
* Kukin kunta vastaa hiihtäjien vakuutusturvasta.
* Järjestelytoimikunta laskuttaa osallistuvia kuntia perinteisestä ilmoituksesta käsiohjelmassa. Ilmoituksen sisältö: Kunnan nimi ja vaakuna, hinta 100 euroa. Laskutus viestin jälkeen. Jos viestiä ei voida hiihtää esimerkiksi pakkasen (-15 astetta) vuoksi varsinaisena kilpailupäivänä, niin se siirretään hiihdettäväksi varapäivänä lauantai 30.3. 2024

Tiedustelut:
Järjestelytoimikunnan pj. Veli-Matti Junnikkala p. 050 5583 252
Järjestelytoimikunnan siht. Juha Juola p. 044 4691 245
Kilpailujohtaja Markus Vuollet p. 044 0639 359
Ratamestari Antti Himanka p. 0440 762 097
TD Maria Sorvisto p. 050 3522351

TERVETULOA Kalajoelle!

Kalajoen Junkkarit ry

c/o Vivia Talouspalvelut Oy
Savisilta 1

84100 Ylivieska
Y-tunnus 0185922-0

Yhdistysrekisterinumero 120.904