Kalajoen Junkkareiden Miia Rahja (N35-39) ylsi viidenneksi maastotriathlonin EM-kisoissa Saksassa.

24.8.2018

Miia Rahja oli uinnissa kahdeksas.
Miia Rahja oli uinnissa kahdeksas.

Kalajokiseutu

Kalajoen Junkkareiden Miia Rahja (N35-39) ylsi viidenneksi maastotriathlonin EM-kisoissa Saksassa. Kärkiviisikko Tsekin Jindriska Zemanova, Sveitsiin Evelyne Trepetelle, Saksan Juliane Mähr, Sveitsin Miriam Geber sekä Suomen Miia Rahja alittivat neljän tunnin rajan. Rahjan kokonaisaika oli 3.52.02,48.

Rahja oli uinnissa kahdeksas, pyöräilyssä viides ja juoksussa neljäs.

– Suunnitelmien mukaan lähdin uintiin eturivistä oikealta. Ensimmäisellä poijulla kreikkalainen ajoi ohi ja pääsin hänen peesiin. Ei tarvinnut suunnistaa ja vauhti oli sopivaa, Rahja totesi.

– Pyöräilyosuus oli tällä kertaa raskas ja vähän pettymyskin, vaikka viidenneksi nopein olinkin. Olin kiertänyt reitin ja tiesin mitä oli edessä. Nousua oli 960 metriä. Ylämäet ovat yleensä minun vahvuuteni. Nyt jalat hyytyivät ja aika oli 10 minuuttia tavoitetta heikompi. Alamäet olivat vahvoja, olin varmaan niin väsynyt että en jaksanut kunnolla jarrutella, tuumasi Junkkari-triathlonisti.

– Juoksu oli aika brutaali, yli 30 astetta lämmintä. Nousut ja laskut olivat pölyävän liukkaita. Vauhtia oli pakko hidastaa tuossa lämmössä. Olivat saksalaiset rakentaneet maastoon vielä portaikkoja, joita mentiin ylös ja alas. Vaikka juoksukaan ei mennyt suunniteltua vauhtia, niin toisella kierroksella tuli monta selkää vastaan, hyvänä juoksijana tunnettu Rahja sanoi.