Veli-Matti Junnikkala kuudes SM triathlonissa

27.7.2018

Kalajoen Junkkareiden Veli-Matti Junnikkala paransi triathlonin puolimatkan ennätystään kahdeksan minuuttia ja nousi SM kuutoseksi. Runsaan kolmen minuutin päähän mitalista jäänyt Junnikkala (M40-44) kellotti Joroisilla 4.31.56.

-Tavoitteena oli neljän ja puolen tunnin alitus. Aika meni pari minuuttia sen yli ja siinä mielessä vähän harmittaa. Uinnissa kuumuuden takia ollut märkäpukukielto hidasti ratkaisevan nelisen minuuttia. Pyöräilyssä ja juoksussa syntyi uudet ennätykset rankasta sateesta huolimatta. Pyöräilyvisiiri oli huurteessa koko ajan, joka haittasi asfaltin pinnan näkemistä. Juoksussa osa matkasta oli pururatapohjaa ja reitti oli paikoin aivan mudalla, totesi olosuhteista huolimatta ennätysaikaan yltänyt Junnikkala.

Seuraava kisa on kahden viikon kuluttua Tallinnan täysmatkan Ironman kilpailu, jossa hänen tavoitteena on kymmenen tunnin alitus.

– Pitkän aikavälin tavoitteenani on saada paikka vuonna 2022 Havajin Ironman MM-kilpailuun.

Pikatriathlonissa Jaana Liias kellotti 1.18.44 ja Päivi Vähäsarja 1.31.13. Liiaksen vauhti riitti naisten sarjassa 21. sijalle ja Vähäsarjan kuntosarjassa 33. sijalle.