SM-kisat lähestyvät

29.7.2015

Ensi viikonloppuna kilpaillaan Porissa Kalevan kisat, joihin Junkkareista osallistuu Tapani Kärjä miesten 1500 metrille ja 10 000 metrille. Viime vuoden naisten 400 metrin mestarilta Katri Mustolalta Kalevan kisat jäävät valitettavasti väliin.

 

Näin Kalevan kisa viikonlopun lähestyessä on kuitenkin hyvä jo katsoa ajassa noin kolme viikkoa eteenpäin, tuolloin Kalajoen Merenojan kentällä ratkaistaan 16 ja 17 - vuotiaiden Suomen mestaruudet. Noissa kisoissa tullaan näkemään Suomen tulevaisuuden arvokisaurheilijoita kauden tärkeimmissä kisoissaan. Näissä kisoissa ratkaistaan myös paikat nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluun joka käydään syyskuun puolessavälissä Tukholmassa. Kisat siis todellakin ovat niihin osallistuville kauden kohokohta.

 

Seuraavassa muutamia urheilijoita kenen odotetaan taistelevan Kalajoella mestaruuksista:

 

- Lauri Tuomilehto Borgå Akilles

M16 sarjassa kilpaileva Tuomilehto on juossut tänä vuonna 100 metrillä ikäluokkansa kaikkien aikojen Suomen tilaston kärkeen ajalla 10.60. Porvoolainen voitti hopeaa nuorten olympiafestivaaleilla Georgian Tbilisissä.

- Eero Ahola Porin yleisurheilu

SM-kisa viikonlopun päätöspäivänä katseita kannattaa suunnata kuulapaikalle. M16 sarjassa työntävä Ahola on työntänyt 5kg kuulaa tänä kesänä tulokseen 19.90 ja hän tavoittelee varmasti 20m rajaa myös Merenojan kentällä.

- Roope Auvinen Sjundeå IF

Kilpailujen avauspäivänä kannattaa katsomoon saapua ajoissa. Ensimmäisenä kenttälajina perjantaina 13.00 alkavassa M17 moukarissa ennakkosuosikkina kisaan lähteva Auvinen on heittänyt tänä kesänä ennätyksekseen 74.60 ja on tällä tuloksella ikäluokkansa maailman tilastossakin sijalla 9.

- Toni Keränen Limingan Niittomiehet

Ikäluokan maailmantilaston toinen. Ennätys 700 gramman keihäällä 79.39. Limingan keihäsmieheltä odotetaan Merenojan kentällä 80 metrin ylitystä.

-Lotta Kemppinen HIFK-friidrott

Kemppinen on monipuolinen juoksijalahjakkuus joka löytyy naisten Suomen tilastoista muun muassa 100 metriltä sijalta viisi tuloksella 11.92.

-Elina Lampela Oulun Pyrintö & Wilma Murto Salon Vilpas

Ikäluokkansa seipään maailmantilaston nelonen ja kolmonen. Lisäksi naisten kaikkien aikojen tilastossa Murto on ennätyksellään 420 neljäntenä ja Lampela ennätyksellään 416 kuudentena. Kisojen päätöspäivänä seiväspaikalla tullaan näkemään maailmanluokan kilpailu Suomen mestaruudesta.

- Helena Leveelahti Virtain Urheilijat

Leveelahti on heittänyt kiekossa ennätyksekseen tällä kaudella 50.44 ja on tällä ikäluokkansa maailmantilastossa toisena. Virtain Urheilijoiden nuori nainen on N16 sarjassa Suomen tilastoykkönen myös kuulantyönnössä.

-Kiira Väänänen Varpaisjärven Vire

N16 sarjan moukarinheittäjä, ikäluokkansa maailmantilaston kärki tuloksella 65.78. Ennätys on vieläkin kovempi, viime vuonna 15-vuotiaiden Suomen ennätykseksi kirjattu 66.52.

- Emilia Olkkonen Ristiinan Urheilijat Johanna Witka Someron Esa

Myös N17 moukarissa nähdään kovatasoisia heittäjiä kun lauantai aamuna Merenojan kentän eteläpäätyyn astelee ikäluokkansa maailmantilaston sijoilla seitsemän ja yhdeksän olevat Olkkonen ja Witka. Olkkosen ennätyslukemat ovat tällä hetkellä 66.13 ja Witkan 65.52

 

Lähteet:

Tilastopaja