Mauno ja Osmo Juola toisena Suomen Tunturisuunnistuksessa

3.8.2019


Mauno ja Osmo Juola aloittivat vahvimmin Tunturisuunnistuksen. Juolat ovat ensimmäisen päivän 16,4 kilometrin jälkeen toisena 4,04 minuuttia kärjestä. Juolat aloittivat kisan viidennellä sijalla, mutta nousiva runsaan kahden tunnin kohdalla viimeisellä rastilla toiseksi.

D21A sarjassa Satu Asikainen ja Piia Laitala olivat 18,5 kilometrin ensimmäisellä osuudella neljäntenä. Eroa mitalisijaan on runsas kolme minuuttia.

Joni Alasuvanto ja Vesa Asikainen suunnistivat 21,7 kilometriä pitkällä H21B sarjan matkalla viidenneksi. Eroa kärkeen on 12,43 minuuttia ja mitalisijaan vajaa kolme minuuttia.

Saku Juola oli HB sarjan 17,6 kilometrin matkalla seitsemäs 13 minuuttia kärjestä, mutta vain runsaan minuutin palkintopallilta.

Teija ja Pekka Sorvari olivat 11,5 kilometrin HDC sarjan 26.

Kuntosarjoissa Markus Vehkoja onnistui erinomaisesti 10,4 kilometrillä ja suunnisti kolmanneksi. Samassa sarjassa Kari Isokääntä oli 14. Kuntoparin sarjassa Joni Häkkilä ja Tapio Penttilä olivat 21. lyöden niukasti puolisot Mari Favorin-Häkkilän ja Maritta Penttilän, jotka kuittasivat 26. sijan.

Tämän vuoden Tunturisuunnistus kilpaillaan Kilpisjärvellä.