Junkkareille kaksi hopeaa aluemestaruussuunnistuksista

11.8.2019

Junkkarit suunnisti miesten pääsarjan H21 hopealle Kaustisen aluemestaruusviesteissä. Viime vuoden tapaan kultamitalit matkasi Kokkolan Suunnistajille.

Jukka Nissilä aloitti vahvasti ja toi Junkkarit ensimmäiseen vaihtoon kärjessä. Vain sekunnin päässä leimasi Kokkolan Suunnistajien Arto Fränti. Toisella osuudella Joni Alasuvanto sai tehtyä hieman eroa Kokkolaan ja vaihtoi vajaa viisi minuutin kaulalla. Ankkuriosuudella Saku Juola taipui Kokkolan Suunnistajien kovalle ankkurille Olli Koivumäelle. Koivumäki nosti viimeisellä osuudella joukkueensa kärkeen neljännellä rastilla ja piti paikkansa loppuun asti. Pronssi matkasi Vetelin Urheilijoille.

H150 sarjassa Junkkarikolmikko Timo Alasuvanto, Tapio Penttilä ja Jari Nikunen toivat seuran toisen hopeamitalin. Alasuvanto ja Penttilä vaihtoivat kolmantena ja Nikunen toi joukkueen maaliin toisena.

HD30RR sarjassa mitali jäi kahden minuutin päähän. Saku Alasuvanto aloitti viidentenä ja Joona Liimatainen lähetti ankkurin matkaan kuudentena. Juho Liimatainen onnistui nostamaan joukkueen viidenneksi ja kun kärjessä juossut Halsuan Toivo tuli hylätyksi, lopputulos oli neljäs sija. Kulta ja hopea menivät Kaustisen Pohjan-Veikoille ja pronssi Kokkolan Suunnistajille.