Kalajoki kahdeksas suunnistuksen Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä

18.8.2019

Kalajoki ylsi kahdeksanneksi Himangalla käydyssä Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä. Kalajoki oli mukana kahdella joukkueella.

Avausosuudella kakkosjoukkueen Piia Laitala löi runsaalla puolella minuutilla ykkösen Satu Asikaisen. Laitala vaihtoi yhdentenätoista ja Asikainen seitsemäntenätoista. Nivala vaihtoi kärjessä viisi ja puoli minuuttia Laitalaa ja kuusi minuuttia Asikaista edellä.

Toisella osuudella Osmo Juola oli osuutensa kuudes ja Kalajoki I nousi seitsemänneksi. Tero Kähtävä ja Kalajoki II vaihtoi kahdentenatoista.

Mikko Alasuvanto onnistui myös hyvin ja oli kolmannen osuuden seitsemäs. Kalajoen sijoitus nousi yhdellä kuudenneksi. Kakkosjoukkueen Mauno Juola vaihtoi joukkueen sijalla kuusitoista.

Neljännellä osuudella viestiä veivät Pauli ja Aija Tilvis. Ykkösjoukkueen Pauli Tilvis oli osuutensa 12. ja sijoitus tippui yhdellä. Aija Tilvis nosti vastaavasti kakkosen sijoitusta yhdellä vaihtaen sijalla 15.

Viidennellä osuudella Saku Juola joutui antamaan muutaman pykälän sijoitusta alaspäin vaihtaen kymmenentenä. Kakkosjoukkueen Matti Alasuvanto puolestaan onnistui hyvin ja nosti joukkueensa neljänneksitoista.

Ankkuriosuuden viidenneksi nopein Joni Alasuvanto nosti sijoitusta kaksi pykälää ja Kalajoki oli maalissa kahdeksas. Kakkosjoukkueen Kari Isokäännän kohtaloksi tuli viimeisellä osuudella hylkäys.

Viestin voitti Veteli tiukan loppukirikamppailun jälkeen. Ari-Pekka Lassila löi sekunnilla Pedersören Emil Janssonin.