Arttu Nikuselle jo kolmas voitto FIN5 Rastiviikolla

20.7.2019


Arttu Nikunen pääsi huippuiskuun FIN5 Rastiviikon neljässä viimeisessä osakilpailussa Tahkolla. Nikunen otti kolmannen voiton viikon päättäneessä viidennessä osakilpailussa. Viidennessä osakilpailussa Nikunen johti kilpailua lähdöstä maaliin ja eroa toiseksi suunnistaneeseen Anttolan Urheilijoiden Alpo Paajaseen tuli minuutti ja kahdeksan sekuntia. Kokonaiskilpailun voittaja Venäjän Ivan Terekhov jäi Junkkarinuoresta kaksi minuuttia. Neljä viimeistä kilpailua nopeimmin suunnistanut Nikunen harmiteli ensimmäisen osakilpailun kokemattomuutta.
- Ensimmäisessä kilpailussa oli vähän hakua kun en ollut tottunut viiden metrin käyräväliin. Tahkon korkeuserot on Kalajokea suuremmat ja käyräväli harvempi. Hain rasteja liian aikaisin. Neljä viimeistä osakilpailua meni yllättävä hyvin ja sain kurottua eka kilpailussa syntyneen seitsemän minuutin eron Venäjän Terekhoviin vajaaseen alle neljään minuuttiin, Nikunen totesi.

 

Satu Asikainen (D21AL) oli myös voittokamppailussa. Hän teki Rastiviikon parhaan suorituksen ja otti kakkospaikan minuutti ja yksi sekunti Tampereen Pyrinnön Sirkka-Liisa Laurosesta. Asikainen aloitti heti vahvasti ja oli jo ensimmäisellä rastilla kolmantena. Kolmannella ja´neljännellä rastilla Asikainen nousi jo kisan kärkeen. Asikainen nousi hyvällä viimeisellä kisalla kokonaiskilpailun neljänneksi.

Eeva Kurikkala (D20A) oli viimeisessä osakilpailussa toinen ja oli samalla sijalla viikon kokonaistuloksissa. Sarjavoittoon suunnisti SK Vuoksen Essi Korhonen.

Joni Alasuvanto (H21AL) oli viidennessä osakilpailussa seitsemäs ja oli kokonaiskilpailun viides. Piia Laitala (D21AL) oli 24. ja yhteiskilpailun 14. Mikko Alasuvanto (H35A) suunnisti kahdenneksitoista ja ylsi kokonaiskilpailussa sijalle 13.