Satu Himanka voittoon Kiuruvesi-rasteilla

30.5.2019


Satu Himanka voitti Kiuruvesi-rastien D35 sarjan. Himanka löi 3,03 kilometrin matkalla Kajaanin Suunnistajien Hanna Korhosen tasan kahdella minuutilla. Nivalan Suunnistajien Anna-Kaisa Järviluoma oli kolmas 3.38 Himangasta.

Miesten pääsarjassa H21 oli vankka Junkkariedustus. Joni Alasuvanto taisteli koko kilpailun voitosta jääden kärjestä vain 52 sekuntia. Kärjen osalta tasaisessa kisassa sijoitus oli kuitenkin vasta neljäs. Vaajakosken Terän Jarkko Hautala oli nopein, Pellon Ponnen Janne Häkkinen jäi 20 sekuntia, SK Pohjantähden Timo Karppinen 28 sekuntia ja Junkkareiden Joni Alasuvanto 52 sekuntia.

Junkkareista Jukka Nissilä oli seitsemäs 5.12 kärjestä. Mikko Alasuvanto, Matti Alasuvanto ja Tero Kähtävä olivat peräkkäisillä sijoilla 18., 19. ja 20. Saku Juola tuli hylätyksi.

Naisten pääsarjassa D21 Piia Laitala oli kahdeksas. Voiton otti Kuopion Suunnistajien Annika Kirvesmies 14 minuuttia Laitalaa nopeampana.

Saku Alasuvanto onnistui H8RR sarjassa ja oli palkintosijoilla kolmas. Edelle ehtivät Kiuruveden Urheilijoiden Joel Sipponen ja Kuopion Suunnistajien Kusti-Emil Juntunen, molemmat noin kaksi minuuttia vikkelämmin.

Kuntosarjassa Timo Alasuvanto oli 2,4km radalla viides ajalla 39.41 jääden kärkeen  13.31.