Suunnistus

_______________

Kalajokilaakson iltarastikalenteri

________________

Tervetuloa suunnistamaan!


Suunnistus on kansalaistaito, josta on hyötyä joka päivä. Voit harrastaa sitä omaksi iloksi; kuntoiluna, luonnonrauhasta nauttien tai voit osallistua myös kilpailuihin. Tervetuloa suunnistamaan!

Lue lisää

- - - - - - - -

Maakuntasuunnistuviesti 2019

 

Maakuntasuunnistusviesti kisataan sunnuntaina 18.8.2019 Himangalla.
Kilpailunjohtajalta on varmistettu, että Kalajoki saa osallistua kisaan.
Ehtona on, että joukkueet kasataan kalajokisista suunnistajista
(eivät ole kotoisin eivätkä asu Himangalla).

Kilpailukutsu

Joukkueen kokoonpano on seuraava (6 osuutta):
* kolme osuutta H21
* yksi osuus D21
* yksi osuus D21/H18/H40
* yksi osuus D18/D40/H16/H50
 

Viestiin innokkaat ilmoittautukaa
Ramille 050 305 6721
sunnuntaihin 11.8. mennessä!

- - - - - - - -

Junkkarit paransi lähelle 200 Jukolassa

Junkkareiden tavoite 200 parhaan seurajoukkueen joukkoon maailmassa ei aivan onnistunut, mutta sijoitus parani edellisestä vuodesta 35 sijaa. Ankkuri Veli-Matti Junnikkala leimasi seuran maaliin ajassa 10 tuntia, 44 minuuttia ja 51 sekuntia. Tällä heltisi 262. sija maailman parhaiden seurajoukkueiden keskuudessa. Jukolan metsään lähti kaikkiaan 1975 joukkuetta.

 

Joni Alasuvanto aloitti 10,7 kilometrin aloitusosuuden ja leimasi 3,5 kilometrin kohdalla ensimmäisessä väliaikapisteessä sijalla 347. Ensimmäisellä osuudella joukkueiden erot on pieniä ja sijoitukset vaihtelee nopeasti. Alasuvanto oli parhaimmillaan 4,1 kilometrissä aivan kolmensadan tuntumassa sijalla 305 ja heikoimmillaan 7,2 kilometrissä hän pääsi niukasti neljänsadan joukkoon, jossa leimasi sijalla 395. Ensimmäisessä vaihdossa sijoitus oli 347.

Toisella 10,4 kilometrin osuudella Jukka Nissilä oli hyvässä vedossa ollen osuutensa 248 ja nosti Junkkareiden osakkeita komeasti ylöspäin. Osuuden puolimatkassa Junkkarit nousi 300 joukkoon. Nissilän loppuosuus sujui myös mallikkaasti ja Junkkarit oli toisessa vaihdossa 277.

Vesa Asikainen sairastuttua kolmannen osuuden juoksi Mikko Alasuvanto. Alasuvanto korvasi hyvin varamiehen paikan pitkällä 13,1 kilometrin yö osuudella, vaikka sijoitus hieman tippui. Osuuden puolivälissä seura oli tippunut jälleen 300 heikommalle puolelle ja vaihdossa Alasuvanto oli 343.

Parhaan henkilökohtaisen sijoituksen suunnisti Kalle Junnikkala neljännellä 7,2 kilometrin osuudella. Junnikkala oli osuuden 155. ja Junkkarit nousi jälleen komeasti 300 joukkoon. Vaihdossa entinen maajoukkue hiihtosuunnistaja oli 270.

Osmo Juola onnistui myös viidennellä 7,7 kilometrin osuudella ja Junkkareiden osakkeet pysyi ennallaan. Ensimmäisellä väliaikapisteellä 2,8 kilometrissä Juola oli jo hieman nostanut seuran osakkeita sijalle 253, mutta lopussa tuli hieman laskua ja vaihtoon Junkkarit tuli 287. sijalla.

Toiseksi viimeisellä pitkällä 11 kilometrin osuudella Hannu Oja suunnisti Junnikkalan tavoin osuusajoissa 200 joukkoon. Oja oli osuutensa 196. ja nosti Junkkareita sijalle 245.

12,8 kilometrin pituisella ankkuriosuudella Veli-Matti Junnikkala piti asemat ennallaan. 4,8 kilometrin väliaikapisteessä Junnikkala oli hieman parantanut Junkkareiden sijoitusta, mutta lopussa tuli vastaavasti hieman tippumista. Maalileiman Junnikkala otti Junkkareille 262. sijalla.

Kunnianhimoinen tavoite 200 joukossa olisi edellyttänyt jokaisella osuudella keskimäärin kolme ja puoli minuuttia parempaa henkilökohtaista aikaa.

Junkkareiden 2-joukkue oli 632. Saku Juola aloitti ollen vaihdossa 904. Matti Alasuvanto nosti joukkuetta komeasti 200 sijaa 700 tuntumaan. Mauno Juola piti kolmannella osuudella asemat ennallaan vaihtaen sijalla 731. Pekka Sorvari vaihtoi 837., varamiehenä ykköseen nousseen Mikko Alasuvannon tilalla juossut Kari Isokääntä nosti hieman osakkeita sijalle 782. Jari Nikunen jatkoi nousua ja vaihdossa 742. Ankkuriosuudella Tero Kähtävä oli vahvassa vedossa ja nosti Junkkareita yli sata sijaa ylöspäin. Maaliin Kähtävä leimasi Junkkarit 632. sijalla.

 

16.6.2019

 

- - - - - - - -

Venlat 404. Jukolassa

Viesti lähti hyvin liikkeelle ja Satu Asikainen (kuvassa ensimmäsellä TV-rastilla) Junkkarit ensimmäiseen vaihtaen sijalla 254. Asikainen oli ensimmäisessä väliaikapisteessä 2,2 kilometrin kohdalla 381. Tämän jälkeen Asikainen nousi tasaisesti ylöspäin. 3,5 kilometrin kohdalla joukkue oli jo 277. ja 4,8 kilometrissä Asikainen leimasi sijalla 265.

 

Toisella osuudella Linda Junnikkala jatkoi hyvällä vireellä ja nosti Junkkareiden osakkeita ylöspäin. Junnikkalan alkuvauhti oli vahvaa ja seura kävi parhaimmillaan jo sijalla 223. Ilman pummeja osuutensa suunnistanut Junnikkala oli vaihdossa 239.

Satu Himanka piti seura asemat edelleen hyvänä, vaikka joutuikin antamaan hieman sijoitusta alaspäin. Ensimmäisellä väliaikapisteessä 2,2 kilometrissä Himanka oli 263., seuraavalla väliaikapisteessä 3,1 kilometrissä 289. ja 4,7 kilometrin kohdalla 312 ja vaihdossa 357.

Ankkuriosuudella Piia Laitala suunnisti tasaisesti ilman isompia virheitä, mutta Himangan tavoin ei saanut pidettyä Junkkarisijoitusta aivan samana. Osuuden puolivälissä Junkkarit oli vielä 400 joukossa sijalla 397 ja maalissa hieman rajan toisella puolella sijalla 404.

Junkkareiden 2-joukkue Sirkku Kurikkala, Suvi Himanka, Teija Sorvari ja Kirsi Junkala oli Venlojen 1020. Kurikkala vaihtoi sijalla 860, Himanka 863, Sorvari 790 ja Junkala oli maalissa 1020.

15.6.2019

 

- - - - - - - -

Raimo Himanka vuoden seuratoimija Keski-Pohjanmaalla

 

Junkkareiden Raimo Himanka on palkittu Vuoden Seuratoimijana Keski-Pohjanmaan Suunnistuksen vuosikokouksessa Eskolassa. Himanka on toiminut pitkään Junkkareiden Suunnistusjaoston kantavana voimana. Viime kaudella hän oli mm. kansallisten suunnistuskilpailujen, yö-suunnistuksen aluemestaruuskisojen, maanmittauslaitoksen mestaruuskisojen, Kalajokilaakson Iltarastiviestin ja Torstairastien järjestelyvastuussa sekä Hippo Suunnistuskoulun yhtenä päävetäjänä.

Junkkarit kiittää ja onnittelee!

 

8.2.2019

- - - - - - - -

Kalajoki kolmas suunnistuksen maakuntaviestissä

 

Kalajoki suunnisti kolmanneksi Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä Kannuksessa. Joukkueessa suunnistivat Väinö Venetjoki, Esko Ylikangas, Satu Asikainen, Pinja Ylikangas, Joni Alasuvanto ja Miikka Ketonen. Voiton otti Kokkola, toisena Pedersöre ja Kalajoen jälkeen neljäntenä Luoto.

Venetjoki tuli ensimmäiseltä osuudelta vaihtoon viidentenä neljä ja puoli minuuttia kärjessä menevää Kaustista jäljessä. Toisella osuudella kärkeen nousi Kokkola ja Ylikangas kohenteli Kalajoen asemia nostaen joukkueen neljänneksi. Satu Asikainen nosti kolmannella osuudella Kalajoen jo kakkospaikalle. Neljännen osuuden viestin viejä Pinja Ylikangas vaihtoi kolmantena ja Joni Alasuvanto ja Miikka Ketonen pitivät tämän paikan.

Kalajoki 2-joukkue oli 14. Joukkueessa suunnisti Risto Pernu, Jaakko Kivelä, Piia Laitala, Venla Venetjoki, Mikko Alasuvanto ja Saku Juola.

Kalajoki 4-joukkue Mauno Juola, Jari Himanka, Eeva Kurikkala, Sirkku Kurikkala, Juha Mäkelä ja Jari Nikunen oli 21.

Kalajoki 3-joukkue Osmo Juola, Tero Kähtävä, Anna-Maija Voutilainen, Kirsi Venetjoki, Kimmo Mäkelä ja Matti Alasuvanto kohtaloksi tuli hylkäys.

 

19.8.2018