Kisakuulumisia maailmalta

Miika MM-kisoissa Houstonissa

 

Tutustu Miikan blogiin ja lue MM-reissusta Miikan silmin.

Alle 20- ja 23-vuotiaiden EM-kisat Klaipedassa

 

Nuorten ja alle 23v EM-kisoihin Klaipedaan lähti Suomesta 6 nostajaa sekä valmentajat Petri Tanninen ja Jaarli Pirkkiö. Omat nostot kisoissa oli 9.10. ja nostin alle 105kg A-ryhmässä.

Kisaan valmistautuminen meni hyvin. Raution valmistavassa kisassa tuli 6 onnistuneen noston putki, tulos tempauksessa 133kg ja työnnössä 160kg. Viimeiset isot nostotkin reeneissä liikku hyvin. Tiistaina 6.10. otin viimeset vähä isommat raakanostot. Tiistai-illalla lähin yöjunalla kohti Helsingin lentokenttää ja keskiviikkona 7.10. lähti lento Helsingistä Kööpenhaminaan ja sieltä Palangaan, josta oli autokyyditys hotelliin Klaipedassa. Ennen kisaa kävin vielä keskiviikkona ja torstaina tekemässä tankojumppaa ja kevyitä nostoja. Kisapäivänä (perjantai 9.10) punnitus oli kello 16:30, jossa painoin 97,8kg. Paino oli vähä tavallista alempi, johtui varmaankin kisapaikan vähän heikohkosta ruokatarjoilusta.

Noin kello 18:10 alotin lämmitteleen tempausta varten. Lämmittely sujui hyvin, nostot liikku ja raudat tuntu kevyeltä. Lämmittelyn isoin nosto 127kg liikku hyvin ja pysty luottavaisin mielin valmistautuu kisalavalle. Muutaman noston odottelun jälkeen tuli mun vuoro mennä lavalle, 133kg tempauksessa painoa. Nosto onnistui, veto liikku hyvin, mutta pientä hakemista oli kun nosto oli pään päällä. Sitten korotettiin tankoon 136kg, joka oli norjalaisen lähtöpaino. Norjalainen onnistu ja sitten tulin samaan rautaan, koska kevyempänä menisin sen edelle. Nosto onnistu, veto liikku edelleen hyvin, mutta vastaanotto oli vähä pehmeä, niin raudat meinasivat mennä takaa yli. Norjalainen oli korottanu 141kg, joten laitettiin sama rauta. Norjalainen onnistu nostossa. Sitten oli taas mun vuoro samasta painosta, mutta nosto ei onnistunu, kun raudat pyöri takaa yli.

Pienen odottelun jälkeen aloitettiin työnnön lämmittely. Koska tempauksesta oli jo hyvät lämmöt niin työnnössä ei otettu kovin montaa lämmittelynostoa energian säästämiseksi. Työnnön lämmittely kulki hyvin, lämmittelyn viimeinen nosto 150kg oli hyvä. Sitten pienen odottelun jälkeen lavalla oli mun työnnön lähtöpaino 162kg. Työntö onnistui hyvin, rinnalleveto ja ylöstyöntö kumpiki meni hyvin. Sitten käytettiin kaikki kolme korotusta, jotta saadaan palautumisaikaa, kun ei ollu yhtään nostajaa tulossa välissä nostaan. Tankoon laitettiin 168kg. Rinnallevedossa tuli pieni virhe, joten jouduin lähtemään pysähdyksistä ylös kyykystä. Painot tulivat kuitenkin rinnalle, mutta ylöstyöntö meni sitten takaa yli. Palautumisajan lisäämiseksi viimeiseen nostoon laitettiin 170kg ja 2 minuutin noston aloittamisaika käytettiin melko loppuun. Tällä kertaa raudat tuli hyvin rinnalle, mutta ylöstyöntö oli varovainen, koska edellisessä nostossa oli kyynärpää vähän yliojentunut ja raudat meni takaa yli.

 

Kisan yhteenveto:

Tempauksen sijoitus oli 8. ja tulos 136kg, joka on toiseksi paras tulos mitä oon tehnyt tempauksessa. Tempaukseen olen tyytyväinen, 141kg oli vaan liikaa ja vähemmällä ei olisi sijoitus parantunut. Työnnössä sijoitus 7. ja tulos 162kg, johon en oikein tyytyväinen ole, mutta lähellä työntökin oli onnistua. 168kg ja 170kg kummallakin olisi tullu uusi työntö- ja yhteistulosennätys. Yhteistulosta tuli 298kg ja siinä sijoitus 7. Kisoista tuli kuitenkin hyvää kokemusta, joten tästä on hyvä jatkaa tuleviin kisoihin.

-Jani