HopeaSompa-kilparyhmä

Idolit on vastuksii!!

Valkeakosken Hakan Juha-Matti Mikkolainen on paitsi erinomainen hiihtäjä, niin myös mainio rap-artisti. Hiihtävä räppäri (tai räppäävä hiihtäjä) on tehnyt hienon urheiluaiheisen musiikkivideon "Idolit on vastuksii".

Hiihdon puolella Mikkolaisen tämän talven parhaat suoritukset osuivat Vantaan SM-hiihtoihin, jossa hän sijoittui henkilökohtaisessa kilpailussa hienosti viidenneksi ja nappasi pariviestistä yllätys SM-pronssia yhdessä Vesa Kallion kanssa.

Ja mikäli musiikkivideota on uskominen, tulevaisuudessa Mikkolainen haluaa päihittää idolinsa myös hiihtoladulla.

Juha-Matti kävi voittamassa Jussi Kurikkalan Muistohiihdot pariinkin otteeseen.

Kasva urheiijaksi

 

Junkkarit on hiihdon sinettiseura

Rokua 2013
Ähtäri 2012
Pernu 2007

 

Rokuan leiri 2007

 

Pernu 2005

 

Rokuan leiri 2005

 

Pernun leirillä 2004

 

Viikko-ohjelma

 

Ei yhteistreenejä heinäkuussa

Ke: 

Su: 

 

 

     

Saariselän leiri 18-24.7.2020

 

Ilmoittautumiset alla olevalla lomakkeella. Lisätiedot Esko/Markus. Ilmoittaudu 10.7. mennessä! Leirin omavastuuhinnat: 50€/leiri/urheilijat, 200€/leiri/huoltajat ja muut.

 

Majoitus Holiday Club Revontulen Villas-huoneistoissa (4-6hlö). Majoitus puolihoidolla (aamiainen, päivällinen) Lounas/iltapala täytyy jokaisen tehdä itse.

 

LEIRIOHJELMA TÄSTÄ

Leiri-ilmoittautuminen, ilmoittautuminen viim. 10.7.2020

Latumaksu on vapaaehtoinen, mutta auttaa säilölumiladun tekijöitä: Kausi 2019-2020

7€/päivämaksu, 50€/kausi, 80€/perhe/kausi, 200€/seura, maksu kattaa naapuriseurojen kaikki lisenssihiintäjät. Maksu alla olevalle tilille, kiitos

Tilinumero: Hiihtojaoston OP Kalajoki, FI54 5099 0740 0292 29

_____________________________ 
Hopeasomparyhmä, mikä se on? 

Hopeasompa on 12-16 vuotiaitten aktiivisesti kilpaa hiihtävien ryhmä, joka harjoittelee yhdessä. Heille järjestetään leirejä ja muita yhteisiä tilaisuuksia. Ryhmäläiset harjoittelevat 2-3 kertaa viikossa ympäri vuoden. Harjoituksissa on mukana aina ohjaaja ja toivomme mukaan myös lasten vanhempia sekä lenkeille että leireille. Leireillämme on mukana ulkopuolista valmennusta. 

Keski-Pohjanmaa Cup on hopeasompaikäisten karsintakilpailusarja jota Keskipohjanmaa lehti sponsoroi ja seuraa tiiviisti. Sarjassa menestyneet pääsevät edustamaan Hopeasomman valtakunnalliseen loppukilpailuun sekä henkilökohtaisilla matkoilla että viestissä. Tänä talvena hiihdetään Kuhmossa.

Kilpaileminen tuo mielekkyyttä harjoitteluun, omaa kehitystä voi näin helposti seurata. Ja jos se kiinnostaa enemmänkin on ohjaajilla mahdollisuus järjestää vaativampia harjoituksia ja valmennusta halukkaille. Hiihto toimii oivallisena harjoitusmuotona kesälajien harrastajillekin.

Jos kiinnostuit ryhmän toiminnasta, ota yhteyttä niin saat lisäinformaatiota:

Esko Valikainen 0400907335, hiihtojaoston pj. 

Mukaan voi tulla missä vaiheessa tahansa, tervetuloa!

Virovisan ja leirikisan voittajat, Miika, Eelis ja Ella
Ella-Marian tyylinäyte ovaalilaskussa, vauhtia on riittävästi
Taidon karttuessa ryhmässä laskeminenkin onnistuu
Tauko aurinkoisella Tehvandin mäkistadionilla

Onnistunut leiri Otepäässä

Kalajoen Junkkareiden hiihtoleiri Otepäässä Etelä-Virossa on onnistuneesti ohi. Otepää on virolaisen hiihtourheilun keskus. Virossa sanotaan Otepää, Eesti talvpealinn. Ja kyllä, Otepää on Viron talvipääkaupunki, mutta on se hieno harjoittelukeskus myös kesällä. Rullahiihto-olosuhteet ovat loistavat. Radalla on suuri asfaltoitu stadion, jossa on ampumahiihtäjille oma osionsa. Radat on suunniteltu tavalla, joka mahdollistaa harjoittelut ja tekniikkaharjoitukset vasta-alkajille, mutta vaativuutta riittää maajoukkueurheilijoille saakka. Meidän kanssa yhtäaikaa Otepäässä harjoitteli mm. Venäjän miesmaajoukkue ja Suomen yhdistetyn maajoukkue. Pieni mukava mauste leirillämme oli ruokailla yhdessä mm. olympiavoittaja, MM-sprintteri Nikita Kriukovin  ja Aleksei Petukhovin kaltaisten mestareiden kanssa – mukavia miehiä olivat he.

Leirimme ohjelman pääpaino oli rullahiihdossa ja määräharjoittelussa. Nuoret tekivätkin vähintäänkin neljä hyvää rullahiihtoharjoitusta. Suurin anti valmentajan silmin katsottuna oli vaativien perinteisen vuorohiihdon mäkien hyödyntäminen ja tietysti molempiin suuntiin. Taidon ja rohkeuden lisäännyttyä urheilijamme uskalsivat ja osasivat laskea erittäin vaativat mäet myös alas. Se näkyy varmasti myös lumella laskutaidon paranemisena tulevina talvina.

Leirit ovat kovaa harjoittelua, mutta myös mukavaa yhdessäoloa. Vaikka harjoitustunteja tuli reilusti, oli porukoilla aikaa myös yhdessäoloon. Kävimme Tartossa shoppailemassa ja katsomassa suomalaisten suosimaa yliopistokaupunkia. Toki Otepään paikalliset liikkeet piti käydä katsastamassa ja tuliaiset ostamassa. Junkkarileireihin kuuluu leirikisa. Tänä vuonna leirikisa piti sisällään fyysisen osan lisäksi myös Virovisan. Mitattiin siis tietoa, taitoa ja kuntoa. Nyt tiedämme mitä tapahtui Virossa 20.8.2991 ja mitä ovat puuviljad.

Kiitokset nuorille hiihtäjille. Teidän kanssanne voi mennä mihin vaan, aina onnistutaan. Kiitos huoltajille avusta leirin onnistumisessa, erityiskiitos Reimalle turvallisesta kyydistä.

Treenari-Esko

Kuvat ja teksti Esko Valikainen

Nuorisoviesti Kaustisella Junkkarien juhlaa!

Kalajoen ykkösporukka voitti joukkueella Eelis Valikainen, 
Ella Himanka, Miika Juusola, Iina Kovalainen, Aku Ojala 
ja Roosa Niemelä. 

Kakkosjoukkue oli hienosti neljäs ja siinä hiihtivät 
Tuomas Törnvall, Taru Tiensuu, Henri Tiensuu, 
Helmi Joenväärä, Juho Siipo ja Ella-Maria Himanka.

 


KUVAGALLERIA

Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.
Pookivaaran mastolla tauko paikalla
Periksi ei anneta. Mennään vaikka perä edellä kohti huippua.

Hopeasomparyhmä Rokualla

 

Kalajoen Junkkareiden Hopeasomparyhmä leireili Rokuan komeissa maisemissa heinäkuussa. Mukana oli yhdeksän nuorta urheilijaa ja neljä aikuista vetäjinä ja huoltajina. Leiri oli yksi etappi kohti maaliskuussa 2014 Kalajoella järjestettäviä Hopeasomman loppukilpailuja. Hopeasompa on 13-16-vuotiaiden valtakunnallinen kilpailu, joka koostuu seura-, piiri- ja valtakuntatason kilpailuista. Ensi talvena tuo valtakunnallinen huipentuma järjestetään Kalajoella 15.-16.3.2014.

 

Kolmipäiväinen leiri alkoi maanantaina ja piti sisällään kaksi harjoitusta ja illalla vielä venyttelyt pihapelin yhteydessä. Tiistaina aamupäivän harjoitus oli Pookivaarassa vaativa sauvarinne nousevin tehoin. Iltapäivällä oli vuorossa rullahiihtoa, teemana voima ja tekniikka. Ilta huipentui leirikisaan rantasaunalla makkaranpaiston ja yhdessä olon merkeissä.

 

Keskiviikkoaamuna oli pitkän lenkin vuoro. Aluksi tunti ja vartti rullahiihtoa ja sen päälle tunti ja kolmevarttia sauvakävelyvaellusta. Lounaan jälkeen joukko oli valmis kohti koti-Kalajokea. Kolmessa päivässä kymmenen tuntia monipuolista harjoittelua vaihtelevissa maastoissa toi vaihtelua kotiharjoitteluun, mutta myös vaativuutta maastopiirteiden vuoksi.

 

Motivoituneiden urheilijoiden mukana oli ilo olla mukana. Syksyllä leirityksen jatkuvat. Toivottavasti kesän päällekkäisyyksien jälkeen joukko vielä kasvaa, joten saamme suuren joukkueen koti kisoihin Kalajoelle.

 

Teksti ja kuvat:

Esko Valikainen

Kaustisen nuorisoviesti, voittajajoukkue. Klikkaa kuva isommaksi!

Menestystä Nuorisoviestissä Kaustisella 27.1.2013

Perinteisessä Kaustisen kisojen nuorisoviestissä vei Kalajoen Junkkarien reipas joukko voiton.  Janne, Iida, Riku, Nelli, Eelis ja Helmi kirkastivat viime vuoden hopeatilan kullaksi. Kakkosessa hiihtivät Aleksi, Jenni, Jirka. Alisa, Teijo ja Ella.
Menestystä tuli vielä lisääkin sillä Kalle Himanka hiihti 8 vuotiaiden henkilökohtaisella matkalla hopeaa.  Onnea kaikille mukana olleille nuorille.  Tästä on hyvä jatkaa.


Nuorisoviesti 27.1.2013

                 
  1       Kalajoen Junkkarit 1            39.37
   1. osuus  Janne Juhola                 5.41   1
   2. osuus  Iida Vuollet           5.42    11.23   1
   3. osuus  Riku Tohila            8.05    19.28   3
   4. osuus  Nelli Mustola           7.18    26.46   2
   5. osuus  Eelis Valikainen         6.22    33.09   2
   6. osuus  Helmi Joenväärä          6.27    39.37   1
 
  9       Kalajoen Junkkarit 2            47.02
   1. osuus  Aleksi Himanka                7.23   9
   2. osuus  Jenni Jaatinen          6.48    14.11   9
   3. osuus  Jirka Oja             9.48    24.00   9
   4. osuus  Alisa Vuollet           8.44    32.45   9
   5. osuus  TeijoImpola            7.22    40.07   9
   6. osuus  Ella Himanka           6.55    47.02   9
 
Rullahiihtoharjoitus Kalajoen lentokentällä.

 

Junkkari-hiihtäjien ensimmäinen leiri pidettiin Kalajoella kotimaisemissa Hiihtomajalla ja lentokentän maisemissa. Leiriohjelmassa oli Toni Myllylän suunnitelman ja toteutuksen mukaisesti laktaattitestit ja runsaasti rullahiihtoa. Nuorten hiihtäjiemme testaus onnistui hyvin. Jokainen sai myös palautteen testien perusteella tuleviin harjoitteluihin. Lentokentän reunalla kulkeva kevyenliikenteenväylä on sopiva rullahiihdon tekniikoiden harjoitteluun.

Tonin ohjelmaa kävi toteuttamassa osin kesätöiden lomassa meidän Hopea- ja Kultasompaikäisistä hiihtäjistä ilahduttavan moni. Sadekaan ei lannistanut hiihtäjiämme, ohjelmaa hieman varioiden leiri vedettiin läpi motivoituneesti ja onnistuneesti. Keskiviikkoillan luento käsitteli mm. nuorten hiihtäjien voimaharjoittelua.

 

 

 

Hopeasompaajat Ähtärin leirillä