KALAJOEN JUNKKARIT RY

Hiihtojaoston toimintakertomus vuodelta 2005

 

Hiihtojaoston kokoonpano

 

Puheenjohtaja                 Marjaana Juola

Sihteeri                              Sanna Joensuu

Varapuheenjohtaja         Raimo Nikula

Muut jäsenet                    Matti Gronoff, Eero Joensuu, Reijo Juola, Erkki Roimela

Timo Ojala, Kalevi Suni, Pauli Vetoniemi, Pertti Sarkkinen, Tapio Penttilä, Asko Laitala, Juha Petäistö, Markus Vuollet

                                           

Hopeasompa-päällikkö Simo Törnvall

Kultasompapäällikkö Olavi Himanka

Hiihtokoulurehtori Merja Gronoff

 

Maakuntaviesti

Vuosi 2005 alkoi perinteisesti maakuntaviestillä, joka pidettiin Reisjärvellä.  Kalajoelta kisaan osallistui 2 joukkuetta. A-sarjassa sijoitus oli kahdeksas ja B-sarjassa sijoitus 11.

 

Hiihtokoulu ja HS-toiminta

Hiihtokoulutoimintaa oli kerran viikossa kevät ja syyskaudella, 6-11-vuotiaita lapsia oli mukana n.60.kevätkaudella ja ennätysmäärä, lähes 80 lasta syyskaudella. Hiihtokoulurehtorina toimi Merja Gronoff, ohjaajina toimi viidessä eri ryhmässä kaikkiaan n. 15 henkilöä.

Hopeasomparyhmä 12-16 vuotiaille sekä Kultasomparyhmä 17-19 v toimi ansiokkaasti ympärivuotisesti. Ohjattuja harjoituksia oli parhaimmillaan 3 kertaa viikossa. Kesällä järjestettiin pari rullasuksipäivää Pernussa ja kaksi leiriä yli 12-vuotiaille Rokualla sekä yhteistyössä kaupungin kanssa ensilumen leiri Vuokatissa.

Päiväkouluille pidettiin hiihtokoulua sekä Hiihtomajalla että päiväkodin pihalla muutaman kerran Simon ja Olavin ohjauksessa.

 

Järjestetyt kilpailut

Vuoden aikana järjestettiin kaikki suunnitellut kilpailut, eli eri sponsoreiden tukemana seitsemät lasten hiihdot, joissa oli kaikkiaan lähes 700 hiihtäjänalkua. Jussi Kurikkalan hiihdot hiihdettiin joulukuussa ja osallistujia oli lähes 210. Kisa järjestettiin ensimmäistä kertaa Rannikko-cupin osakilpailuna yhdessä Himangan Urheilijoiden kanssa.

 

Menestys ja osallistuminen kilpailuihin

Nuorten menestys kautta linjan oli ilahduttavaa! Nuorten SM-hiihdoissa Tapani Kärjä voitti 17-vuotiaitten KLL:n mestaruuden takaa-ajossa ja sijoittui pronssille 17-vuotiaiden vapaan hiihtotavan 20 kilometrillä.

Viestissä N18-sarjassa Junkkareiden sijoitus oli 13. Joukkueessa hiihtivät Anu Lankila, Marjo Perttu ja Elina Polet.
M20-sarjassa Junkkareiden viestijoukkue oli sijalla 8. Joukkueessa hiihtivät Mikko Suni, Tapani Kärjä ja Joona Kurikkala.
Sprinteissä N18-sarjassa Anu Lankila oli 23. ja M20-sarjassa Mikko Suni sijalla 35.

 
Aikuisten SM-hiihdoissa osallistujia oli kaikkiin kisoihin. Sijoitukset olivat seuraavat; 
Miehet 50 km (V) Kusti Kittilä 23.  Jari Ahola 53.  
Miehet 10 km (P), Kusti Kittilä 52, Marko Kinnunen 60, Jari Ahola 96
Sprintissä Kusti Kittilä hylättiin, Marko Kinnunen oli 27. ja Jari Ahola 94.

Viestissä sijoitus 18 ja sprinttiviestissä 9.

 

Hopeasomman loppukilpailuun Jyväskylässä osallistui toistakymmentä 12-16 -vuotiasta hiihtäjää. Henkilökohtaisilla matkoilla Mari Laitala hiihti 13-vuotiaissa tytöissä 7:ksi ja Venla Nikula 18:ksi 111 kilpailijan joukosta. Juho Nikula oli 15-vuotiaissa pojissa 15. 120 kilpailijan joukosta. 14-vuotiaiden poikien sarjassa Ville Juusola oli 72. Matias Petäistö edusti yksin Junkkareita sprintissä ollen 52. Sunnuntain viesteissä Junkkareista oli vain yksi joukkue: 14-vuotiaat tytöt. Mari Laitala, Katri Mustola ja Venla Nikula hiihtivät hienosti 23 sijalle.

 

PM-hiihtoihin osallistui reilu 20 hiihtäjää. Menestystä tuli runsaasti eri sarjoissa.

 

Keski-Pohjanmaa-cupissa (12-16v) Kalajoen Junkkarit menestyi jälleen hyvin ollen 20 seuran joukossa yhteispisteissä kolmas. Hiihtäjien määrä on tippunut edellisvuodesta.

 

Yhteistyö koulujen kanssa sujui hyvin. Kalajoelta lähti joukkueet sekä koululaisten maakuntaviestiin että Valioviestin finaalin.

Hiihtoliiton seuraluokittelussa Junkkarit oli sijalla 21 yli 600 seuran joukossa. K-P:n piirissä Junkkarit oli paras hiihtoseura.

 

Seurasiirrot

Jukka-Pekka Ojala siirtyi Joutsan Pommista Junkkareihin.

 

Toiminnan rahoitus

Toimintaa rahoitettiin kilpailuja järjestämällä, paperinkeräystalkoilla, juhannussiivouksella, pesuaine- ja arpamyynnillä sekä kaupungin toiminta-avustuksella. Lisäksi paikalliset yritykset ovat tukeneet toimintaa merkittävästi ja yhteistyö kaupungin kanssa sujui mainiosti.

 

Toiminta piirissä

Toiminta KepHin valiokunnissa;

Merja Gronoff on KepHin nuorisovaliokunnassa ja Erkki Roimela johtokunnassa.

 

Toiminta vaatii kehittyäkseen runsaasti vapaaehtoisia ja yhteistyötä eri tahojen kesken. Jaoston toiminnassa on mukana useita aktiivisia henkilöitä, jotka omalla panoksellaan vievät toimintoja eteenpäin. Siitä kiitos lämmin kiitos kaikille mukana olleille!

 

Kalajoella 14.6.2006

Marjaana Juola

Hiihtojaoston pj.