TOIMINTAKERTOMUS 2008

 

Hiihtojaosto:

Pj Helvi Pajala

siht. Mari Niemelä

Jäsenet: Asko Laitala, Pauli Vetoniemi, Reijo Juusola, Osmo Rahko, Reijo Juola, Raimo Nikula, Erkki Roimela, Simo Törnvall, Pertti Sarkkinen, Sanna Joensuu, Matti Gronoff, Timo Ojala, Tapio Penttilä

 

Hiihtomenestys

Talvi meni mainiosti ja lunta oli tarpeeksi koko lyhyen talven. Alkutalven lumitilanne näytti heikolta ja joulukuun kisat jouduttiin perumaan. Vuodenvaihteen pakkaset toivat kuitenkin pelastuksen ja Jussi Kurikkalan 50. muistohiihdot hiihdettiin 5.1.2008 mainiossa talvisäässä ja moitteettomilla tykitetyilla baanoilla. Luonnonluntakin saatiin avuksi. Hiihtokeliä riitti sitten luonnonlumenkin riittäessä maaliskuulle saakka.

 

Maakuntaviesti hiihdettiin Perhossa tavallista myöhemmin 16.3.2008 hienolla tuloksella. Joukkue

Ville Juusola, Marika Suni, Simo Törnvall, Markus Niemelä, Juho Nikula, Mari Laitala ja Hannu Oja  toivat tuomisinaan pronssia. 

Keuruun nuorten SM sprintissä hiihtivät, Juho Nikula, Ville Juusola, Mari Laitala ja Venla Nikula.  KLL henkilökohtaisella matkalla Juho Nikula 12. M18, Tapani Kärjä 32, M20 Ville Juusola 65 M17, Mari Laitala 56 N16 ja Venla Nikula  65. N16

Vuokatin nuorten SM hiihdoissa hiihti Juho Nikula 20.V ja 14.P  M18 ja Ville Juusola 34.M17 P, Tapani Kärjä 18. M20 P. Mikko Kauppi 55 M23.

Kontiolahdella nuorten SM viestissä M18 sarjassa Juho Nikula, Ville Juusola ja Kai Rahko ylsivät hienosti 6. sijalle.

Jämillä Juho Nikula 18. M18 20 km, Tapani Kärjä 16. M20 30 km

Miesten SM hiihdoissa Kusti Kittilä sprintin 10. ja Jukka- Pekka Ojala miesten 50 km:llä 43. Rukalla.

Huhtasuon Hiihto järjesti veteraanien SM kisat. Aija Tilvis 5. ja 8., Terttu Torvikoski 3. ja 2. ja Esko Rahkola 23 ja Leena Juhola 5. Viestissä naiset hiihtivät kolmanneksi.

Kansallisissa ja piirikunnallisissa hiihdoissa hiihti suuri joukko hiihtäjiä ja ilahduttavan paljon nuoria.         

 

 

Kilpailut

Seuralla oli tänä vuonna järjestettävänään kahdet isommat kisat, Keski-Pohjanmaa -cupin pitkät matkat, jossa hiihdettiin samalla piirinmestaruuksista vapaalla hiihtotavalla sekä 50. Jussi Kurikkalan muistohiihdot 5.1.2008, tänäkin vuonna Rannikko-Cupin osakilpailuna. Toinen osa hiihdettiin Himangan Urheilijoiden järjestämänä.

Molemmat hiihdot keräsivät mukavasti hiihtäjiä ja järjestelyt sujuivat sen suuremmitta kommelluksitta. Alkutalven tuskailu lumenpuutteesta loppui kun Perho ei pystynyt järjestämään maakuntaviestiä samasta syystä.  Kalajoen seudulle saatiin kuitenkin ajoissa tarpeeksi pakkasta ja lumitykin turvin päästiin baanat tekemään ja hiihdot keräsivätkin yli 400 ilmoittautunutta hiihtäjää. Sankka joukko vapaaehtoisia talkootyöläisiä oli taas asialla, lumentekijöistä ajanottoon ja keittiöön.

Jälleen suuri ja sydämestä tuleva kiitos kaikille toimitsijoille, vuosia mukana ollut joukko tietää mitä tekee.  Talkoolaisia kaivataan lisää.

 

Hiihtokoululaiset lähtivät rohkeasti hiihtämään molempiin kisoihin.  Paljolti nuorten ansiosta nousimme jälleen kerran Keski-Pohjanmaan parhaaksi hiihtoseuraksi ja 26. tilalle koko maassa.

 

Hopeasompa ja PM+KP

Hopeasomman loppukilpailussa Lapinlahdella hiihti henkilökohtaisen matkan vain Johanna Juhola ollen 93. N14 viestissä oli joukkue Johanna Juhola, Roosa Niemelä ja Sofia Mustola 58.

KP-cupissa oli uusia nuoria hiihtäjiä tavallista enemmän mukana joten Hopeasomman loppukisaan muutaman vuoden jälkeen on paljon enemmän lähtijöitä.

PM sprintissä kultaa Ville Juusola M18 ja Anu Lankila N20, normaalimatkalla Joni Jaakola M13, 

Simo Törnvall M40, Olavi Himanka M70. Viesteissä kultaa N12, M18 ja veteraanimiehet.

PM mestaruusviesteihin matkattiin jälleen linja-autolla.

 

Hiihtokoulu

Hiihtokoulu toimi vilkkaasti aikaisempaan tapaan, vaihteleva sää ja lumitilanne tosin peruutti useammankin koulutunnin.  Koululaisia oli viime vuonna noin 50. Rehtorina toimi edelleen ansiokkaasti Merja Gronoff. Ohjaajina Merja Gronoff, Terttu Torvikoski, Esko Rahkola ja Simo Törnvall ja Joni Häkkilä. Ohjaajatilanne aika kriittinen koska edellistalven nuoret ohjaajat lähtivät kaikki opiskeluihin muille paikkakunnille. Syksyllä uuden kauden alkaessa tuli rehtoriksi Mari Niemelä ja uusia ohjaajia tuli: Leena Kärjä, Laura Oja, Maija Isokääntä, Päivi Isokääntä, Venla Nikula ja Mari Laitala.

 

Lasten sponsorihiihdot

Lastenhiihtoja päästiin hiihtämään 6 kertaa. Suuret kiitokset taas sponsoreille, jotka mahdollistavat näiden hiihtojen järjestämisen vuodesta toiseen. 

Tänä vuonna olivat mukana Kalajoen liikuntatoimisto, S-Market, Topi-kalustaja, Osuuspankki ja seurakunta, Lions klubi, Säästöpankki ja Lähivakuutus.

Sani naisten hiihtopäivää suunniteltiin Sani hotellin kanssa yhteistyössä mutta lumen sekä osallistujien puutteen takia hanke jäi toteutumatta, ehkä tulevaisuudessa.

 

Talkoot

Talkoorintamalla oli myös vilkasta. Kevään paperikeräys tuotti n. 1500 euroa, se toteutettiin tavallista aikaisemmin jotta maanviljelijätkin pääsevät traktoreineen mukaan. Ajankohta osoittautuikin hyväksi ja keräys onnistui oikein hyvin. Noin 20 henkeä oli mukana. Kesän siivousurakka Särkillä oli tuottoisa sekä helppokin. Mukana oli kymmenkunta talkoolaista. Lisäksi tehtiin risusavottaa Letolla.

 

Yhteistyö

Yhteistyö kaupungin liikuntatoimiston kanssa oli vanhaan tapaan saumatonta ja hiihtäjät pääsivät sen avustuksella kahdelle leirille Vuokattiin, ensin nuoret ja sitten maakuntaviestihiihtäjät.

Toimimme myös yhteistyössä Kephin kanssa, Erkki Roimela sen hallituksessa sekä  nuorisovaliokunnassa.

 

Kalajoki  14.6.2009

Helvi Pajala

hiihtojaoston pj