Hiihtojaoston toimintakertomus vuodelta 2001                    

(Lyhennelmä)

 

 

Vuoden aikana järjestettiin kaikki suunnitellut kilpailut, eli Jussi Kurikkalan muistokisat ja eri sponsoreiden tukemana 7 lasten hiihdot. Joulukuun kisat saatiin pidettyä ahkeran talkooväen ja lumetusjärjestelmän ansiosta.

 

Vuosi 2001 alkoi Sievin 50-vuotismaakuntaviestin neljännellä sijalla. Kalajoen 4-joukkueessa hiihtänyt Olavi Himanka hiihti viestissä 40:nen kerran. Yleisen sarjan SM-hiihdoissa miehet hiihtivät kohtalaisen kauden, sijoittuen henkilökohtaisilla matkoilla neljä kertaa kärkikymmenikköön.  Tammikuussa Kuopion SM-hiihdoista oli tuomisina 15 km:n vapaan Kuisman 7.sija ja 30 km:n perinteiseltä Maunon 9. sija. Lahden SM-hiihdoissa Kuisma sijoittui sprintissä ja takaa-ajossa 9. sijalle. SM-viestejä sattui kahdet samalle vuodelle. Kajaaniin maaliskuulle ja Mikkeliin joulukuun lopulle. Maaliskuussa tuomisina Kajaanista oli hopea, ja joukkueessa hiihtivät Mauno Juola, Marko Santapakka, Janne Ojala ja Kuisma Taipale. Syyskuussa Junkkareihin siirtyi Hannu Oja Haapajärven Kiiloista. Joulukuussa viestiä sotkivat kaatumiset ja sauvarikot, ja viestisijoitus jäi viidenneksi.  Koululaisten maakuntaviestissä Kruunupyyssä Kalajoki sijoittui toiseksi.

Keski-Pohjanmaa cupissa Kalajoen Junkkarit saavutti ensimmäisen sijan 20 seuran joukossa. Seuraluokittelussa Junkkarit nousi 4 sijaa edellisvuodesta ollen nyt 25. yli 600 seuran joukossa. Keski-Pohjanmaan piirissä Junkkarit oli paras hiihtoseura.

 

Hiihtokoulutoiminta sujui entiseen tapaan ja keväällä 2001 perustettiin Hopeasompa-ryhmä yli 13-vuotiaille ja uudeksi Hopeasompapäälliköksi pyydettiin Olavi Himankaa. Tarkoituksena oli tehostaa nuorten harjoittelua ja rahoittaa leirejä sponsorien avustuksella.

 

Toimintaa rahoitettiin kilpailuja järjestämällä, paperinkeräystalkoilla, pesuainemyynnillä sekä kunnan toiminta-avustuksella. Huippuryhmää tuki noin 10 eri alan yritystä.

 

Yhteistyö kunnan kanssa sujui mainiosti.